Prestižní označení Regional Innovation Valleys otevírá Královéhradeckému kraji dveře k digitální transformaci

Královéhradecký kraj, společně s Libereckým a Pardubickým krajem, dosáhl významného úspěchu, když se stal jedním ze 149 regionů napříč Evropou, které byly oceněny prestižním označením Regional Innovation Valleys (RIVs).

Značka RIVs přináší kraji nové příležitosti pro rozvoj digitální infrastruktury a posílení jeho postavení na národní i evropské úrovni. 

Program Regional Innovation Valleys se zaměřuje na podporu regionálních inovací a technologického rozvoje. Jeho cílem je plně využít inovační potenciál v celé Evropě, propojit méně a více inovativní regiony a řešit sociální výzvy prostřednictvím špičkových technologií. Očekává se, že toto prestižní označení přinese do regionu nové příležitosti. Získání označení RIVs znamená pro Královéhradecký kraj nejen zvýšení viditelnosti, ale také otevření dveří k novým finančním prostředkům od Evropské komise. Tyto prostředky umožní intenzivnější budování digitální infrastruktury, podporu inovativních firem a rozvoj inovačního ekosystému, který propojí výzkumné organizace, místní podniky, veřejnou správu a další klíčové hráče v regionu.

CIRI sehrálo klíčovou roli v úspěšném zařazení Královéhradeckého kraje do tohoto prestižního programu, čímž posílilo svou pozici jednoho z hlavních aktérů v oblasti digitalizace a inovací v regionu. V rámci programu se také aktivně zapojí do podpory spolupráce mezi inovativními firmami, výzkumnými institucemi a dalšími subjekty, které se podílejí na vývoji a zavádění nových technologií.

Členstvím v programu Regional Innovation Valleys a zapojením se do relevantních výzev se může Královéhradecký kraj stát potenciálně jedním z hlavních center digitální transformace nejen v České republice, ale i v celé Evropě.

Přeskočit na hlavní navigaci