KYBERBEZPEČNOST V REGIONECH – HRADEC KRÁLOVÉ

V rámci setkání Krajské inovační platformy, která sdružuje zástupce firem z oblasti automotive, strojírenství, (opto)elektronika, optika, elektrotechnika, IT se včera uskutečnila již tradiční konference.

Díky spolupráci projektu Smart akcelerátor Královéhradeckého kraje II a Národní klastrové asociaci a spolupráci s dalšími subjekty, se včera uskutečnila v sále zastupitelstva Královéhradeckého kraje „Kyberbezpečnost v regionech“.

Přes 70 zástupců municipalit, příspěvkových organizací a soukromého sektoru se sešlo, aby se vyslechli hromadu zajímavých přednášek, zpestřených praktickými příklady i case studies z oblasti IT a cyber bezpečnosti. Informační a technologická bezpečnost je vzhledem ke stále dynamičtější digitalizaci a automatizaci procesů v řízení a chodu veřejných organizací a obcí, stejně jako výrobě a provozu firem a z hlediska hrozeb pro jejich zajištění, stále akcentovanějším tématem. Velkou negativní měrou do této oblasti zasáhla i epidemie nemoci COVID 19, která mnoho úřadů a firem poslal na homeoffice.  Velmi rychle se ukázalo, že na tak rychlou změnu byl jenom málokdo připraven z hlediska softwaru i hardwaru. 

Konferenci zahájil a přítomné přivítal radní Královéhradeckého kraje a 1. náměstek hejtmana Pavel Bulíček. 

Po té již začaly odborné výstupy věnované kyberbezpečnosti z různých úhlů. 

 

 

Fotogalerie

Přeskočit na hlavní navigaci