Inspirace pro digitalizaci ve veřejné správě

Digitalizace úřadu: kulatý stůl pro veřejnou správu

Další inspirativní setkání ze série Kulatých stolů pro veřejnou správu, pořádané pod hlavičkou EDIH Northeast, proběhlo na začátku tohoto týdne v malém sále divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci. Akce poskytla příležitost pro sdílení zkušeností a inovací v oblasti digitalizace.

Zástupce městské organizace Voda Červený Kostelec prezentoval řešení zaměřené na zabezpečení provozu a údržbu vodovodů a kanalizací včetně dálkových odečtů pro veřejné potřeby města Červený Kostelec.

Společnost Gordic představila vlastní aplikaci Portál občana, který zahrnuje mnoho funkcí včetně hlášení závad, úřední desky nebo plateb, čímž šetří čas občanům i úřadům a snižuje administrativní zátěž.

Česká spořitelna uvedla na setkání zajímavé novinky jako samoobslužný kiosek s umělou inteligencí, který výrazně zjednodušuje procesy na úřadech a umožňuje rychlé a pohodlné vyřízení mnoha úkonů. Dále představila Chytrou platební bránu pro municipality pro zefektivnění placení vstupenek, parkovného a dalších poplatků.

Celé setkání nabídlo také prostor pro dotazy, konzultace a networking, což umožnilo účastníkům navázat nové kontakty a sdílet své zkušenosti a nápady. Setkání pod záštitou EDIH Northeast se stává klíčovým fórem pro podporu inovací a efektivity ve veřejné správě, otevírají se tak nové možnosti pro využití moderních technologií ve prospěch občanů i úřadů.

Prezentace ke stažení:

Fotogalerie

Přeskočit na hlavní navigaci